İçeriğe geç

Ayrıntı Kelimesi Türkçe Mi

Ayrıntı Türkçe mi?

Ayrıntı – Nisanyan Sözlük. Türkçe-Türkçe Ayrı- fiilinden +(In)tI ekiyle türetilmiştir. Daha fazla bilgi ayrı olarak bulunabilir. Türkiye-Türkçe: dolaşma, aldatma, sıkıntı vb. Yanlış analojiyle “.” kelimelerinden türetilmiş Yeni Türkçe bir kelimedir.

Kelime Türkçe kökenli mi?

Kelime kelimesi, Arapçada “söylenen, söz” anlamına gelen كلمة (kelime) kelimesinden türemiştir.

Nasıl kelimesi Türkçe kökenli midir?

like – Nisanyan Sözlük. Türkçe-Türkçe ne ve Arapça aṣl أصل “soy” kelimelerinin bir araya gelmesiyle oluşmuştur.

Ayrıntının diğer adı nedir?

Detay kelimesi, detay kelimesiyle aynı anlama gelir. “Detay” kelimesinin dışında, “detaylar” kelimesi de eşanlamlı olarak kullanılabilir.

Orjinal Türkçe bir kelime mi?

Fransızca aslından Türkçeye geçmiş bir kelimedir.

Detay mı ayrıntı mı?

Ayrıntı, önemli bir özellik, olgu veya maddedir. Tek bir olgu/karakteristik/madde ise ayrıntıları kullanın. Ayrıca, belirli bir görevi yerine getiren bir varlıktan bahsederken de ayrıntıları kullanın. Birden fazla olgu, özellik, madde veya belirli bir hedefe ulaşmak için birden fazla şey yapan bir kişiyi tanımladığınızda ayrıntıları kullanın.7 Ara 2019Ayrıntı, önemli bir özellik, olgu veya maddedir. Tek bir olgu/karakteristik/madde ise ayrıntıları kullanın. Ayrıca, belirli bir görevi yerine getiren bir varlıktan bahsederken de ayrıntıları kullanın. Birden fazla olgu, özellik, madde veya belirli bir hedefe ulaşmak için birden fazla şey yapan bir kişiyi tanımladığınızda ayrıntıları kullanın.

Bakkal Türkçe mi?

Bakkal – Nisanyan Sözlük. Arapça baḳḳāl بقّال kelimesinden türemiştir, bu kelime “sebze satan kişi, manav, meyve bahçesi sahibi” anlamına gelen bḳl kökünden gelir.

Kelimenin Türkçe olup olmadığını nasıl anlarız?

1. Türkçe kelimelerde, “o” ve “ö” ünlüleri ilk heceden sonraki hecelerde görünmez: doctor, rooster, motor, balloon, parsley, choir, insurance, cosmopolitan gibi kelimeler saf Türkçe değildir. -yor eki, Eski Türkçe “yorı-” (modern Türkçede “Yürü-“) kelimesinin eklenmesiyle oluşturulduğu için bu kuralın bir istisnasıdır.

Limon Türkçe kökenli mi?

Etimoloji. Türkçedeki limon kelimesi, Arapça ve Farsçada aynı anlama gelen līmūn veya līmōn (ليمون) kelimesinden türetilmiştir. Arapça kelime, aynı anlama gelen Sanskritçe nimbū (निम्बू) kelimesinden türemiştir.

Çincede Türk ne demek?

Çince “Tu-Kue” ismi, Türkçe “Türküt” veya “Türük” ismine eşdeğer olarak kullanılmıştır. Çoğul veya tekil olsun, bu isim Türkçe “Türk” ismine karşılık gelir ve Türklerden Çinlilere geçmiştir.

Türklere Türk ismini kim verdi?

Arminius Vambery: Türk sözcüğünün etimolojik açıklaması ilk olarak H. Vambery tarafından yapılmıştır.

Su kelimesi Türkçe mi?

Türkçede su kelimesinin kökeni Eski Türkçe sub veya suv kelimelerinden gelir. Orijinal hali sub olan kelime 9. yüzyıldan itibaren suw’a dönüşmüştür. Son sesteki dudak sesi suvar-, süvar-, sıvı, sıvı gibi türevlerde korunmuştur. Orhun yazıtlarında bir kelime olarak kaydedilmiştir.

Ayrıntıya ne denir?

Detay bulmacasının çözümü “fark”, “detay”, “nüans” ve “detaylar” olarak karşımıza çıkıyor.

Ayrıntı kelimesinin anlamı nedir?

Dil devriminden sonra kullanılmaya başlanan ayrıntı kelimesi, “ayırmak” fiilinden türemiştir. İlk başta fark edilmeyen ve anlaşılması için uzun çalışma veya düşünme gerektiren öğelere ayrıntı denir.

Ayrıntı yerine ne kullanılır?

DETAY KELİMESİNİN EŞ ANLAMLILARI Yazılışları farklı olsa da detay, ayrıntı ve ayrıntılandırma kelimeleri de detay kelimesi yerine kullanılır ve aynı anlamı taşır.

Uğraş Türkçe mi?

çaba- – Nişanyan Sözlüğü. Eski Türkçe uġraş fiilinden türemiştir – “karşılaşmak, karşılaşmak”. Bu fiil, Eski Türkçe oġra- veya uġra- “karşılaşmak” fiilinden türemiştir ve Eski Türkçe +Iş- eki ile birlikte gelir.

Enteresan Türkçe mi?

Fransızca kökenli bir kelime olan interesting’ın sözlük anlamı interesting’dır.

Asli kelimesi Türkçe mi?

“Aslı” ismi, “bitki kökü, kaynak” anlamına gelen Arapça “asl” kelimesinden gelir ve bu temel anlama atıfla “hakikat, hakikat” veya “türeyiş”. Sonundaki “-ı” eki Türkçedir; “(bir şeyin) aslı+i” gibi… ⁣18. Aralık 2020

Estetik kelimesi Türkçe midir?

Etimoloji. Estetik, “duymak” ve “algılamak” anlamına gelen eski Yunanca aísthēsis (αἴσθησις) kelimesinden gelir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Travesti Escort