Hangi durumlarda genel cerraha gidilir?
Genel cerrahi, yemek borusu, mide, ince bağırsak gibi sindirim sistemi ve karın içi organların çeşitli yaygın hastalıklarının tanı ve tedavisini, ayrıca apandisit, meme, kolon, mide, kalın bağırsak, karaciğer ve safra kesesi ameliyatlarını kapsayan cerrahi bir uzmanlık dalıdır.
Genel cerrahiye hangi şikayetlerle gidilir?
Mide kanseri, bağırsak tıkanıklığı, ülserler, divertikülit ve sindirim sisteminin diğer hastalıkları bu cerrahi uzmanlığının ana ilgi alanlarıdır. Kolon kanseri ve rektum kanseri gibi ciddi hastalıklarda cerrahi hayat kurtarıcı olabilir.
Genel cerrahi muayenesinde nelere bakılır?
Genel cerrahi birçok hastalık türünü teşhis edebilir, özellikle de karın ve ilişkili organları etkileyenleri. Bunlara safra kanalları, karaciğer, pankreas, dalak, apandisit, ince ve kalın bağırsaklar, rektum ve mide dahildir. Cerrah ayrıca göğüs bölgesini, tiroidi ve fıtıkları da tedavi edebilir.
Dahiliye ve genel cerrahi aynı mı?
Genel cerrahi ve iç hastalıkları ilişkili olsa da, esasen farklı alanlardır. Genel cerrahi cerrahi prosedürlere odaklanırken, iç hastalıkları tıbbi tedaviye odaklanır. Örneğin, iç hastalıkları diyabet veya kalp hastalığı gibi karmaşık hastalıkları ilaçlar ve yaşam tarzı müdahaleleriyle tedavi etmeyi amaçlar.
En iyi genel cerrah kimdir?
Her yıl birçok alanda Türkiye’nin önde gelen uzmanlarının ödüllendirildiği Altın Palmiye Ödülü’ne bu yıl Yılın Genel Cerrahı Ödülü’ne Çetin Altunal layık görüldü.
Diz ve bacak ağrılarına hangi bölüm bakar?
Ortopedi ve travmatoloji uzmanı, kemikler ve eklemler ile bağlar, tendonlar, kaslar ve sinirler gibi hareketi destekleyen yapılar dahil olmak üzere kas-iskelet sistemi hastalıklarını teşhis eder ve tedavi eder.
Genel cerrahiye giderken aç mı tok mu?
Merkezimize muayene ve tedavi için geliyorsanız mutlaka tok karnına gelmeniz gerekmektedir.
Genel cerrahi yan dalları nelerdir?
Genel cerrahlar aşağıdaki disiplinlerden bir veya birkaçında uzmanlaşabilirler: Laparoskopik cerrahi.
Genel hastalıklar için hangi bölüme gidilir?
İç Hastalıkları (Dahiliye) Tüm iç organların hastalıkları ve tedavi süreçleriyle ilgilenen tıbbi uzmanlık dalına iç hastalıkları denir.
Genel cerrah nelere bakar devlet hastanesi?
Karaciğer ve safra yolları hastalıkları, safra kesesi taşları, akut kolesistit.
Cerrahi gerektiren durumlar nelerdir?
Cerrahi müdahale gerektiren 4 temel patolojik durum: obstrüksiyon, perforasyon, erozyon ve tümörler.
Dahiliye muayenesinde nelere bakılır?
İç Hastalıkları (Dahiliye)Üst ve alt solunum yolu hastalıkları… Enfeksiyon hastalıkları… Yüksek tansiyon. … Diyabet. … Tiroid hastalıkları … Kolesterol ve trigliserid gibi kan yağlarının artması. … Karaciğer, mide ve safra kesesi gibi sindirim sistemi hastalıkları … Akciğer hastalıklarıDaha fazla makale…•25 Nisan 2017
Genel cerrahi bölümüne neden gidilir?
Genel cerrahi, birkaç farklı bölümle çalışır. Sindirim sistemi hastalıklarını tedavi etmek için genel cerrahi, yemek borusu, ince ve kalın bağırsak, mide, rektum, karaciğer ve safra kesesi gibi ameliyatları gerçekleştirir. Ameliyatlar açık veya kapalı yöntemlerle gerçekleştirilir.
Kan değerlerime baktırmak için hangi bölüme gitmeliyim?
İç hastalıkları uzmanının rehberliğinde kol damarından, parmak ucundan, eldeki damardan veya yeni doğanlarda topuktan özel bir tüpe kan örneği alınarak tam kan sayımı yapılır.
Dahiliye hangi hastalıklara bakar?
Karaciğer yağlanması, kistleri, hepatit çeşitleri, karaciğer sirozu, mide ülseri, mide fıtığı, gastrit ve reflü, safra kesesinde taş ve kum oluşumu, iltihaplar iç hastalıkları uzmanlarının tedavi ettiği hastalıklardır.
Genel cerrahi hangi tahlilleri yapabilir?
Safra yolları, dalak, karaciğer, rektum, kalın ve ince bağırsaklar ve mide gibi iç organların detaylı muayeneleri ile hastalıklar teşhis edilir ve tedavi yöntemine karar verilir. Genel cerrahi ayrıca tiroid, fıtıklar ve göğüs bölgesinde de çalışır.
Mide ve karın ağrısı için hangi bölüme gidilir?
Gastroenteroloji, yemek borusu, mide ve bağırsaklar, karaciğer, safra kanalları, pankreas ve safra kesesi dahil olmak üzere sindirim sisteminin tüm organlarının hastalıklarının teşhisi ve tedavisiyle ilgilenen tıp dalıdır. Bu alanda uzmanlaşmış kişilere gastroenterolog denir.
Cerrahlar ne yapar?
Cerrahi, ilaçlarla veya diğer tedavi yöntemleriyle tedavi edilemeyen vücuttaki hastalıkların, yaralanmaların ve yapısal kusurların cerrahi olarak onarılmasına veya hastalıklı organın çıkarılıp alınmasına dayanır. Tıbbın en eski dallarından biridir.
Vücuttaki ödem için hangi doktora gidilmeli?
Bu konu özellikle kardiyovasküler cerrahların ilgi ve uzmanlık alanıdır. Lenfödem bir VASKÜLER HASTALIKTIR. Bu nedenle, bu tür bacak sorunlarınız varsa, öncelikle bir kardiyovasküler cerrahi kliniğine veya kardiyovasküler cerrahi kliniğine başvurmalısınız.