Bartın’ın neyi meşhur gezilecek yerler?
Bartın’da Görülecek Yerler: Amasra Kalesi. Lav sütunları Güzelcehisar. Bartın Nehri. Tavşan Adası. Küre Dağları Milli Parkı. Kemer şelalesi. Tepe Bakacak.
Bartın neyi ünlü?
Bartın, yemyeşil ormanları, denizi ve tarihi taş evleriyle dikkat çekiyor ve doğa ve deniz tutkunlarına eşsiz deneyimler sunuyor. Kasabada Roma, Bizans ve Osmanlı dönemlerinden kalma tarihi yapıları keşfedebilir, Karadeniz’in temiz sularında yüzebilir ve yöresel lezzetleri tadabilirsiniz.
Bartın’a hangi ay gidilir?
Yazlar serin, kışlar sıcaktır. En yağışlı mevsim sonbahardır. En soğuk ay Şubat, en sıcak ay ise Ağustos’tur. Bu nedenle Haziran, Temmuz ve Ağustos turizm için en uygun aylardır.
Bartın doğal güzellikleri nelerdir?
Bartın’ın Doğal Güzellikleri Güzelcehisar Lav Sütunları 80 milyon yıllık Güzelcehisar Lav Sütunları, bölgedeki volkanlardan akan lavların soğuyup kristalleşmesiyle oluşmuştur. … Balamba Tabiat Parkı … Bakacak Tepesi … Tavşan Adası … Ağlayan Ağaç … Bartın Nehri … Küre Dağları Milli Parkı … Diğer Makaleler …
Bartın en meşhur yemeği nedir?
Bartın’ın önemli yöresel yemekleri arasında yer alan pirinçli mantı, çulha çorbası, yumurtalı isbut, kabak burma ve amasra salatası, yöreye özgü pişirme teknikleriyle günümüzde de yapılmaya devam edilen yemeklerdir.
Bartın’da ne yiyebilirim?
Bartın’a özgü yemekler arasında pımpum çorbası, Amasra salatası, çap köfte, yumurtalı isbut, kabak burma, pirinç mantısı, tavuklu köy böreği, gıcır, zırva, halişka, deli oğlan sarığı, Amasra pidesi ve kırk katlı yufka gibi birçok lezzet yer alıyor.
Bartından ne alınır?
Bartın’dan neler alabilirsiniz? Amasra ilçesi ahşap ve dokuma hediyelik eşyalar konusunda oldukça gelişmiş olup, Tow Truck Street el dokuma ürünlerimizden çeşitli güzel aksesuarlar satın alabilirsiniz. … Ahşap maket gemi. … Taş levha. … Defne yaprağı
Bartının hangi tatlısı meşhur?
Halişka tatlısı iki farklı şekilde hazırlanır. Abdipaşa ilçesinde sütle yenirken, Ulus ilçesinde pekmez ve tereyağı ile yenir. Bu iki farklı yapım Bartın halkı tarafından yaygın olarak bilinmektedir. Bartın ilinin Ulus ilçesinde Halişkaya Malak çorbası olarak da adlandırıldığı görülmüştür.
Bartının diğer adı nedir?
Yazılı kaynaklarda, Bartın Çayı kıyısında kurulan ve antik çağda Parthenios adıyla anılan Bartın kentinin daha sonra PARTHENIA adını aldığı ve bu ismin zamanla Bartın’a dönüştüğü belirtilmektedir.
Bartında denize girilir mi?
Bartın’ın kuzeydoğu ucunda yer alan Kurucaşile, Tekkeönü ve Kapısuyu plajları; Karadeniz’in vahşi güzelliğini yansıtan, doğası, temiz kumu ve suyuyla değer verilen tatil beldelerimizdir.
Amasra kaç günde gezilir?
Amasra’yı denizi, şehir merkezi ve görülmeye değer koylarıyla tanımak için 2-3 günün yeterli olacağını düşünüyoruz.
Bartın’da hızlı tren var mı?
Bartın’a Trenle Ulaşım: Bartın’da demir yolu olmadığı için ulaşım mümkün değildir. Trenle ulaşım için şehre en yakın olan Zonguldak’ın Saltukova ilçesindeki istasyonu tercih edebilirsiniz. Tren seyahat süreniz ve bilet fiyatları başlangıç noktanıza göre değişiklik göstermektedir.
Bartın Amasra arası kaç kilometre?
Bartın-Amasra arası kaç kilometredir? Bartın-Amasra arası mesafe yaklaşık 27 km’dir.
Bartın denince akla ne gelir?
Doğal ve tarihi pek çok güzelliğe sahip olan Bartın’da gezilecek en önemli yerlerden bazıları; Güzelcehisar, İnkumu Plajı, Göldere Şelalesi, Bartın Şehir Hamamı, Amasra Hamamı, Yeraltı Çarşısı, Hisarkale Mahzenleri, Amasra Kalesi, Taşhan, Tekkeönü Kalesi.
Bartın’ın en güzel plajı neresi?
Çakraz Plajı, Bartın’ın Amasra ilçesinde yer almaktadır. Bartın şehir merkezine yaklaşık 26 km uzaklıktadır. Özel aracınızla D010 karayolu üzerinden ulaşabilirsiniz. Çakraz Plajı, bölgenin en güzel plajlarından biridir.
Bartın neyi meşhur hediyelik?
El Dokuma Ürünleri: Bartın’da özellikle tel kesme ve tahta baskı el yazmaları ülke çapında ünlüdür. Çekiciler Sokağı: Amasra ilçesi ahşap ve dokuma hediyelik eşyalar açısından oldukça gelişmiş olup, Çekiciler Sokağımızda zanaatkarlar tarafından yapılmış çeşitli güzel aksesuarlar satın alabilirsiniz.
Bartın neyi meşhur meyvedir?
Üzüm benzeri meyvelere sahip olan aronya bitkisi, sağlık potansiyeli (antioksidan özellikleri) nedeniyle yetiştiriciliğinde önem kazanmıştır. Aronya, çeşitli iklimlere ve toprak koşullarına uyum sağlayabildiği ve zengin içeriğiyle insan sağlığına ve beslenmesine katkıda bulunduğu için “süper meyve” olarak adlandırılır.
Bartın’ın genel özellikleri nelerdir?
Yüzölçümü 2143 km2 olup ortalama rakımı 25 m’dir. Bartın; doğu, batı ve kuzeyde yüksekliği 2000 metreyi aşmayan dağlarla çevrilidir. Dağlar yüksek olmamakla birlikte kıyıya doğru oldukça dik, sarp ve kayalıktır. En önemli dağları; Aladağ, Kocadağ, Karadağ, Kayaardı, Karasu ve Arıt dağlarıdır.
Bartın ulusun neyi meşhur?
Bartın’ın Ulus ilçesine bağlı doğa harikası Uluyayla, çevresindeki ağaçlar, çiçekler, su kaynakları, mağaralar ve yabani hayvanlarıyla dikkat çekiyor.