Türkiye’de kaç tane antrepo var?
Ticaret Bakanlığı verilerine göre Türkiye’de 41 ilde 92 gümrük müdürlüğüne bağlı toplam 1.195 antrepo bulunuyor.
Antrepo alanı nedir?
Uluslararası taşımacılık yapan şirketler için, gümrük işlemleri sırasında mallarını korumak önemlidir. Depolar, gümrükte bekleyen malların işlemler tamamlanana kadar uygun koşullarda depolandığı yerlerdir.
Antrepo geliri ne kadar?
Bu grafikteki veriler ne anlama geliyor? Kullanıcıların iş başvurularında belirttikleri maaş beklentilerine göre, bir depo çalışanı için ortalama aylık maaş beklentisi 25.100 TL’dir. Kullanıcıların en sık belirttiği maaşlar 25.000 TL ve 27’dir.
Kimler antrepo açabilir?
Antrepoculuk izni, en az beş yıllık faaliyeti bulunan, ödenmiş sermayesi ile yedek akçeleri toplamı en az 10 milyar Türk Lirası olan, son beş yılın basit kurumlar vergisi ortalaması en az beş milyar Türk Lirası olan kişilere verilebilir.
Antrepo ne kadar kazanır?
Depo çalışanı için asgari ücret 20.300 TL, azami ücret ise 25.800 TL’dir. Depo çalışanı için ortalama maaş ise 20.
Kaç çeşit antrepo vardır?
Genel depolar A, B ve F tipi; özel depolar ise C, D ve E tipi olmak üzere 3 tiptedir.
Antrepo ücretini kim öder?
A. Taşıyıcı, depolama ücretini ve depolama sırasında ortaya çıkan tüm masrafları ödemekle yükümlüdür.
Antrepo izni nasıl alınır?
Depo açma ve işletme izni başvurusunda bulunmak isteyen gerçek ve tüzel kişiler, yatırım yapmadan önce deponun bağlı olduğu Gümrük Müdürlüğünden yatırım izni başvurusunda bulunmalı ve yatırım izni almalıdır. Akaryakıt depoları hariç, özel depolar için yatırım izni aranmaz.
Antrepo ücreti nedir?
Şirket mallarını kendisi depoluyorsa, bu tür depolara özel depo denir. Genel depolar, herkes tarafından kullanılan depolardır. Depolama sırasında alınan ücret, depolama ücreti olarak adlandırılır ve depo işletmecisiyle yapılan anlaşmaya göre malların muhafazası için ödenmesi gereken ücrettir.
Antrenpo açmak ne kadara mal olur?
ÜCRETLER 2024 Ücretler Kanunu Genel Tebliği’nin 94 sayılı Mükerrer Gazete’de yayımlanması ile; Genel Antrepo İşletmeciliği Onay Belgeleri “Açılış”: 482.418,90 TL. Genel Antrepo İşletmeciliği (her yıl için): 160.788,40 TL. Özel Antrepo İşletmeciliği Onay Belgeleri “Açılış”: 241.192,30 TL.
Antrepo süreci nasıl işler?
Depo beyanı kullanıcı tarafından yapılır. Beyan, gümrük yetkilileri tarafından kabul edilir. Depo beyanı, gümrük memuru ve yetkili gümrük müşaviri tarafından yapılır. Gümrük yetkilileri tarafından yapılan kontrol, beyanla eşleşen bir sonuç üretirse, depo beyanı tamamlanır.
Antrepo personeli ne iş yapar?
Bu gümrük depolarında depo çalışanları çalışır. Rutin depo çalışmaları, polis denetimi yapılana ve kağıt tabanlı prosedürler getirilene kadar devam eder. Mallar ülkeye ithal edildiğinde, düzenlemelere uygunluk açısından gümrük tarafından kontrol edilir.
Antrepo kaç metrekare olmalı?
Gümrük Yönetmeliği’nin 519 uncu maddesinin üçüncü fıkrasında: “Genel antrepo olarak açılıp işletilecek yerlerin açık ve/veya kapalı alanlarının toplam alanı, büyükşehir belediyesi sınırları içinde 5 bin m2’den, diğer yerlerde ise 3 bin m2’den az olamaz.” denilmektedir.
Depo ve antrepo arasındaki fark nedir?
Bir depo, malların daha uzun süre depolanmasını ve korunmasını sağlarken, yalnızca depolama işlevini yerine getirir. Bu nedenle, depolar genellikle ithalat ve ihracat işi yapan şirketler tarafından tercih edilirken, depolar genellikle kısa süreli depolama amaçları için kullanılır.
Antrepoda ne yapılır?
Depolarda, yani ticari malların depolandığı, gümrük işlemlerinin tamamlandığı ve nakliye süreçlerinin gerçekleştirildiği tesislerde; gümrükleme, ithalat ve ihracat işlemleri, depolama, etiketleme ve paketleme gibi lojistik süreçler yönetilir.
F tipi antrepo ne demek?
(e) F tipi depo, gümrük idareleri tarafından işletilen genel depo türüdür. Serbest dolaşımda olmayan malların sergilendiği fuarlar ve sergiler de depo olarak kabul edilir. Genel depolar ayrıca posta idaresinin sorumluluğunda ve gümrük kontrolü altında olan yabancı menşeli paketlerin depolanmasına yönelik kapalı alanları da içerir.
Antrepo ücretini kim öder?
A. Taşıyıcı, depolama ücretini ve depolama sırasında ortaya çıkan tüm masrafları ödemekle yükümlüdür.
Mersinde kaç antrepo var?
Mersin Gümrük Müdürlüğü’ne bağlı 116 antrepodan onlarcası ortalama 10 milyon TL’ye satışa çıkarıldı. Hiç çalışmayan bir antreponun bile işletmesini sürdürmesinin aylık ortalama 100-150 bin TL’lik bir maliyeti olduğu belirtiliyor.
Antrepo personeli ne iş yapar?
Bu gümrük depolarında depo çalışanları çalışır. Rutin depo çalışmaları, polis denetimi yapılana ve kağıt tabanlı prosedürler getirilene kadar devam eder. Mallar ülkeye ithal edildiğinde, düzenlemelere uygunluk açısından gümrük tarafından kontrol edilir.